Ungersk Gryta

(4-5 port)

600 gr Innan- eller ytterlår av nötkött
2 msk Smör el Margarin
1 tsk Salt
2-3 tsk Paprikapulver
2 dl Vatten
4 Gula lökar
1-2 Röda paprikor
2 msk Tomatpuré
2 kryddmått Kummin
1 Vitlöksklyfta
1 dl Gräddfil
11/2 msk Vetemjöl

Skiva och strimla köttet och stek det i en del av matfettet, lägg i köttet i en gryta. Smaka av med salt och paprika strö över mjölet och blanda om, häll på vattnet. Grovhacka löken och bryn den i resten av fettet, skär paprikan i små bitar och blanda lök och paprikan med köttet. Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpuren och kumminen. Låt grytan koka under lock i 30-40 min.

Rör ner gräddfilen och låt grytan bli varm.

OBS den får inte koka eftersom gräddfilen lätt skär sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *