Allt-i-ett paj

 

Pajskalet

1 dl strösocker
150 gr smör eller margarin
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl gräddfil
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
3/4-1 dl strösocker
1/2 l frukter eller bär, typ hallon, mango eller rabarber (här är det bara fantasin som stoppar)

Vispa strösocker och smöret poröst, tillsätt ägget.
Blanda de torra ingredienserna och blanda i lite i taget i smör/socker/ägg röran

Tryck ut degen som är rätt så lös i en pajform och fyll på men frukten/bären.
Blanda gräddfilen, ägg, vaniljsockret & strösockret till en smet och häll över bären

Gräddas i 200 grader i ca 30 min.

Det behövs ingen vaniljsås till denna paj då den redan finns som fyllning1 ägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *