Ljummen röbetssallad

(2 pers)

5 stora rödbetor
1 avokado
80 g rucola eller spenat
2 msk rostade, saltade sojabönor
50 g chèvreost, 16%
olivolja, salt och peppar

Dressing
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk fransk senap

Sätt ugnen på 200°. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll på 1 tsk salt, 2 krm peppar och 1 msk olivolja. Vänd runt och ställ in i ugnen ca 45 minuter. De ska vara ”al dente”.
Rör ihop en dressing av olivolja, balsam- vinäger och fransk senap. Tärna avokadon.
Skölj och torka de gröna bladen. Fördela på ett fat. Fördela rödbetor, avokado och ev. chèvre. Ringla över dressingen och strö över de rostade sojabönorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *