Morotskaka

4 Ägg
4 dl Strösocker
6 dl Finrivna morötter
21/2 dl smält margarin
4 dl Vetemjöl
2 tsk Birkabonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Kanel

Glasyren:
60 gr margarin
120 gr Philipdelfia ost (naturell färskost)
21/2 dl Florsocker
Kokos

Börja med att smälta margarinet och slå det över de rivna morötterna. Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Blanda de övriga torra ingredienserna (utom kanelen) och häll i äggsmeten, blandas till en jämn smet. Häll i morötterna och margarinet. Häll smeten i en smord långpanna och sikta över rikligt med kanel. Grädda i mitten av ugnen i 20 min i 175°.
Blanda margarinet, Philidelfia osten och florsockret till en jämn smet och bred ut den över den svalnade kakan strö över kokos.
Skär kakan i lagom stora bitar när den har svalnat helt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *