4 st Kladdkakor

Grundreceptet
Chokladkladdkaka
150 gr Smör eller Margarin
2 1/4 dl Mjöl
6 msk Kakao
2 1/4 tsk Vaniljsocker
3 Ägg
3 dl Strösocker

Smält smöret/margarinet i en kastrull, blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta margarinet, blanda i äggen till en jämn smet. Häll smeten i en smord form, gärna med löstagbara kanter.
Grädda i 175° i ca 30 min.
Bred vispad grädde och garnera med säsongens frukter eller bär.

Byt ut de 6 msk Kakao till följande:

Pepparkakskladdkaka
Ta 4 msk kakao och 1/2 påse med pepparkakskryddor. Uteslut vaniljsockret.

Lakritskladdkaka
Ta 3 msk kakao och 150 g turkisk peppar (original karameller)
Krossa turkisk peppar fint i en mortel och blanda i smeten. Uteslut vaniljsockret.

Romkladdkaka
Ta 4 msk kakaooch 2 msk mörk rom. Uteslut vaniljsockret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *