Krämig löksoppa

2-3 port

1 vitlöksklyfta
25 g Smör eller margarin
450 g gul lök
2,5 dl torrt vitt vin (Går även bra med alkoholfritt)
1,5 tärning hönsbuljong
4 dl vatten
2 äggulor
2 dl matlagningsgrädde
125 g Ädelost
salt
nymalen peppar
Knaper stekt strimlat bacon
Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smöret/margarinet på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt vin, buljongtärning och vatten.
Låt soppan koka på svag värme under lock ca 30 min. mixa soppan till en slät purè.
Smula ner osten och låt smälta under omrörning, soppan får inte koka mer.
Vispa ihop äggulor och grädde i en skål. Tillsätt 1 dl av den varma soppan.
Vispa ner äggblandningen i soppan. Smaka av med salt och peppar.

Strimla bacon och stek det knaprigt låt det rinna av och strö över soppan innan servering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *