Höst gryta

500 gr Benfritt nötkött av bog eller högrev
2 st Gula lökar
15 st Krossade enbär
1½ tsk Salt
1 krm Svartpeppa (mald)
5 dl Vispgrädde
1 st Köttbuljongtärning
1 msk Soya
1 brk Kantareller (eller 200 gr färska)
½ dl Lingonsylt
Smör/Margarin

Skär köttet i ca 1 cm tjocka strimlor, skala och finhacka löken. Fräs lök och köttet i smöret/margarinet i en gryta. Tillsätt enbären, buljongtärningen,  soya, salt och peppar och låt det koka på svag värme under lock i ca 30 min.
Lägg i svampen och låt grytan bli varm, häll i lingonsylten och låt grytan bli varm igen.
Använder du färska kantareller får du förvälla dem innan du lägger i dem i grytan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *