Rotsaksgratäng med Julskinka


Morötter
Palsternacka ( 1 medelstor per person)
Rotselleri ( 25-50 gr per person)
Schalottenlök ( 1 medelstor per person)
Potatis ( 1 medelstor per person)
Julskinka
Matlagningsgrädde (1 dl per person)
Riven ost (1 dl per person)
Feta ost
Santa Maria Vitlökspeppar
Santa Maria Örtagård Krydda

Strimla morötter, palsternacka, potatis, löken och rotselleri i tunna strimlor. Skär skinkan i tunna strimlor, mängd efter smak.
Varva de strimlade rotgrönsaker, skinka och den rivna osten i en smord form, krydda mellan varven efter smak, slå på grädde och smula fetaost överst.
Grädda i 200 gr i ca 30 min eller tills rotgrönsakerna verkar färdiga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *