Dijonpotatissallad

12-13 färskpotatis, delade i klyftor
1 dl olivolja
1/2 dl vatten
2 msk flytande honung
1 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
1 knippe finhackad persilja
salt och peppar
Koka potatisen i ca 10 minuter, den får inte bli för mjuk eftersom den då lätt mosas. Blanda övriga ingredienser och vispa kraftigt. Skölj potatisen med kallt vatten och blanda i senapsröran. Servera ljummen eller kall till kött eller kyckling!

Somrig Potatissallad 2 knippor färsk grön sparris 500 gr potatis, helst färsk. 1 knippe persilja 5 msk citronsaft 1 dl olivolja krydda med salt, citronpeppar och gärna färsk citronmeliss Låt sparrisen koka i saltat vatten i ungefär 3-4 minuter. Koka även potatisen, ungefär i 15 minuter om den är delad i halvor. Skölj och klipp ner persilja i olivoljan. Häll över citronsaft och krydda. Rör om. Skölj sparris och potatis med kallt vatten när det kokat klart, lägg upp i en skål och blanda med dressingen. Supergott till grillningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *