Youghurtfromage

8-10 port.

En frisk och fräsch fromage som smakar härligt till fruktsallad. Beräkna ca 1 dl skuren frukt per person.

10 gelatinblad
3/4 dl socker
1 dl honung, helst flytande
rivet skal och saft av 1 citron
4 dl matlagningsyoghurt
2 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 min.
Skilj ägg gulor och vitor åt. Vispa gulor och socker pösigt.
Vispa i honung, citronskal och matlagningsyoghurt.
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en liten kastrull. Tillsätt citronsaften. Värm på svag värme tills gelatinet har smält. Låt det svalna lite.
Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten. Rör ner gelatinet.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd till sist ner dem.
Häll fromagen i en skål och låt den stelna i kylskåpet, 2—3 tim. Servera fromagen med fruktsallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *