Zucchinimuffins med färskostglasyr

6 stora eller 8 mindre

6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl strösocker
0,5 tsk salt
175 gram smält, avsvalnat smör eller margarin
2 ägg, vispade
1 dl mjölk
cirka 150 gr finriven zucchini
Rivet skal av 1 citron
Rivet skal av 1 lime

Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa sedan ihop smör, mjölk och ägg i en separat skål.
Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med riven zucchini samt citron- och limeskal.
Fördela smeten i formar och grädda cirka 30 minuter i 170 grader för stora muffins och något kortare tid för små.
Låt svalna och glasera med färskostglasyr.

Till glasyren:
Rör ihop 50 gram Philadelphia cream cheese med 1 matsked smör tills det är mjukt. Blanda i 5 deciliter florsocker samt 1 matsked citronsaft. Krämen skall vara bredbar.
Tillsätt lite vatten om det behövs.
Garnera gärna med rivet skal av citron eller lime.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *