Hasselbacks Palsternacka

.

Jämnstora Palsternackor (räkna 1,5-2,5 halvor per person)
Smör eller margarin
Ströbröd
Salt och grovmalen svartpeppar

Ugn 225°

Skala palsternackorna, skär bort den smalaste delen och dela dem på mitten på längden. Skär i tunna skivor och använd en tunn skärbräda som stopp, palsternackan ska hålla ihop i botten.
Smörj en ugnsfast form och ställ i palsternackorna.
Pensla med smält smör.
Salta, peppra och strö över lite ströbröd.
Ös över smöret på palsternackorna med jämna mellanrum.
Ställ in i varm ugn ca 45 min. eller tills dem känns mjuka och har fin gyllenbrun färg

(Den smalaste delen av palsternackan brukar jag skära i mindre bitar och stoppa i frysen, sedan använder jag de bitarna i grytor, soppor eller till ungs rostade grönsaker)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *