Halloumi och Chorizo sallad

ca 4 portioner

300 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
100 g chorizokorv
200 g halloumi
0,5 citron, saften
1-1,5 msk äppelcidervinäger
1 klyfta vitlök
salt
svartpeppar
1 romansallad, separerade blad (använd de mindre bladen eller dela de större bladen)
½ liten påse babyspenat
200 g kikärtor
½ rödlök

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela och vänd tomaterna i lite olivolja och balsamvinäger och lägg i en ugnsform. Rosta i ugnen i ca 35 minuter tills de har krympt och blivit karamelliserad .
Häll av spadet på kikärtorna och skölj dem väl.
Skiva chorizon tunt och stek den i en torr stekpanna på hög värme tills skivorna har fått färg. Ta dem ur pannan med hjälp av en hålslev och lägg på en tallrik.
Samla upp oljan chorizo har släppt i pannan i en skål (Tips! Stek chorizon så den är halvfärdig, stäng av plattan och låt stekpannan ligga kvar så släpper korven mer av sitt fett till dressingen).
Ställ tillbaka stekpannan tillbaka över värmen, häll i lite olivolja om det behövs och stek sedan halloumi som är skuren i ca 1 cm tjocka stavar/skivor så den har en fin färg.
Strimla rödlöken
Gör en dressing i en skål till salladen, blanda citronsaft & chorizofettet, tillsätt sedan äppelcidervinäger och finriven vitlök, krydda med salt och svartpeppar och vispa ihop.

Blanda salladen i en stor skål eller på ett stort fat, blanda ihop salladsblad med dressing, kikärter, chorizo och rödlök. Toppa med halloumin och de rostade körsbärstomater.
Ätes med fördel medans det stekta fortfarande är ljummet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *