Baguette

2 st
480 gr vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk torrjäst
3,75 dl vatten

Blanda mjöl och salt väl, blanda i torrjästen så allt är välblandat.
Blanda i vattnet lite i taget så det blir en kladdig deg. Låt jäsa i 8-10 timmar eller över natten.
Mjöla bakbordet/ytan du ska forma brödet på, häll ut degen och strö lite mjöl över den. Forma degen försiktigt till en rundel och dela den i 2 delar och dra försiktigt ut delarna till 2 baguetter och lägg dem på bakplåtspapper som du lägger direkt på ugnsgallret.
Gädda dem i 250 grader i 25-30 minuter eller tills de är gyllen bruna, låt bröden svalna under en bakduk/handduk

Baguetterna på bilden använde jag havremjöl till utbakningen därför ser mjölet lite grövre ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *