Jamie Olivers lättlagade kyckling

4 st Kvisttomater
2 st Rödlök
1 st Röd Paprika
1 st Gul Paprika
600 g Kycklinglårfile
4 st klyftor Vitlök
0.5 st krukor Timjan – färsk
1 tsk Rökt paprikapulver
2 msk Olivolja
2 msk Balsamvinäger Vit
1 krm Salt Fint
1 krm Svartpeppar Malen
Förvärm ugnen till 180 grader. Tärna tomaterna och lägg dem i ett stort ugnsfat eller i en långpanna (cirka 25 x 30 cm). Skala löken och skär i stora klyftor, kärna ur och grovhacka paprikorna och lägg allt i pannan tillsammans med kycklinglåren.
Krossa de oskalade vitlöksklyftorna med sidan av knivbladet och lägg i pannan. Plocka timjanbladen och strö dem över paprikan. Tillsätt rökt paprikapulver, olja, balsamvinäger och en rejäl nypa salt och peppar. Blanda alltihop så att smaken fördelas men sprid sedan ut det i pannan så att grönsakerna inte täcker kycklingen.
Stek i ungefär 1 timme eller tills kycklingen är gyllenbrun och genomstekt. Vänd på den ibland under stekningen och ös den med spadet i pannan. Servera med en härlig grönsallad till. Som tillbehör kan du även ha ris, polenta eller gott bröd att suga upp spadet med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *