Philadelphia kaka (cheesecake)
6-10 bitar
200 gr Philadelphia ost
3 st Ägg
1 tsk Vaniljsocker eller 8-10 tsk pressad citron
1 nypa Salt
2 dl Störsocker
3 dl Vispgrädde
4-8 st Digestive kex
Smör eller margarin
ev. färska bär
Smörj en pajform med matfettet och strö i hälften av de söndersmulade kexen, så att de täcker botten och kanterna.
Följande vispas var för sig, i olika skålar.
Vispa osten, sockret och äggulorna tills osten har smält.
Vispa grädde, salt och vaniljsocker eller citron.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda innehållet i de olika skålarna försiktigt med varandra och häll smeten i pajformen och strö över resten av kexen. Ställ in formen i frysen i minst 4 timmar. Ta sedan ut kakan ca 15 minuter före servering så att den går att skära i. Den är god att äta som den är men man kan dekorerar med färska bär