Frusen Daimtårta
Botten
150 gr Mandelmjöl
4 st Äggvitor (spara gulorna)
2 dl Strösocker
1 msk Vetemjöl
Glassen
3 dl Vispgrädde
3-4 st Daim
4 st Äggulor
1 dl Strösocker
Botten: Skålla, skala och mal mandeln, vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner de övriga ingredienserna och rör om väl.
Smörj en form med löstagbara kanter och häl i smeten. Grädda i 175 gr i ca 30 minuter tills den fått en gyllenbrun ton.
Låt kakan svalna ordentligt.
Glassen: Vispa grädden hårt, vispa ägg och socker pösigt och rör ner grädden. Hacka daimen och rör ner den i äggsmeten, spara lite för att garnerna med.
Häll smeten på mandelbotten strö över den hackade daimen du sparat och frys den i minst 3 timmar (kan göras veckor i förväg).
Tas fram ca 20-30 min innan servering så den går att skära i