Lappskojs
400 g Kokt rimmad oxbringa går lika bra med kokt rimmade fläsklägg
3 kvistar Bladpersilja
5 Vitpepparkorn
3 Kryddpepparkorn
1Lagerblad
750 gr- 1kg Potatis
1 Gul lök
Smör + ev. lite grädde (gärna vispgrädde) till moset
Lägg persilja, pepparkorn och lagerblad i en kryddpåse/tekula.
Skala potatis och lök, skär dem i mindre bitar och Koka potatis och lök tillsammans med kryddorna i vatten.
Plocka upp kryddpåsen och häll av spadet, spar det att späda moset med.
Jag brukar pressa potatisen och löken i en potatispress för att få det fluffigare men det går bra att mosa dem med en gaffel eller liknande.
Vänd ner smör, späd med kokspadet och ev lite grädde till önskad konsistens.
Skär köttet i mindre bitar (jag använder helst kokt rimmad fläsklägg) och ställ åt sidan, skär köttet i mindre bitar och blanda i.
Hit kan man förbereda och lägga att i en ungsform och värma i ugnen 200 gr. när man ska äta det.
Serveras smed saltgurka & inlagda rödbetor