Snabba stekta strimlade grönsaker
Snabba stekta strimlade grönsaker med nötter eller mandel god ersättning av potatis, ris eller pasta till kött av alla de slag.
Grönsaker = det som finns i kylskåpet
Nötter
Flytande smör/margarin
Örtkrydda
Ex. morötter, palsternacka, vitkål, paprika, färska rödbetor, lök av alla sorter
Vill man ha det lite mera matigt kan man ha i naturella skalade nötter eller mandel.
(på bilden är det morötter palsternacka, vitkål, röd lök och paprika samt cashewnötter).
Strimla morötter, palsternacka, rödbetor med potatisskalaren och de övriga grönsakerna strimlas fint med kniv.
Häll en rejäl skvätt smöret/margarinet i en kall stekpanna och häll över önskad mängd örtkryddor (jag föredrar Santa Marias Örtagård) och sätt på plattan på medel stark värme och låt smöret/margarinet smälta. Häll i grönsakerna och nötterna, låt dem steka under omrörning tills de är al dente ca 3-4 min beroende lite på hur mycket grönsaker man har eller så länge så de blir så mjuka som du vill ha dem.