Varm rödbetssallad med Chevré á la Frisén
Mängden av grönsaker beroende är lite beroende på storlek, räkna med ca 1 medelstor rotsak per person
Betor (röd-, gul- eller polkagrisbetor, man kan blanda betorna så blir rätten färggrann)
Morötter
Baby grönkål eller Rucola ca 1 näve per portion
Chevré ost med den hårda vita kanten typ President
Valnötter
Raps- eller olivolja
Salt
Honung
Skala och skiva rödbetor och morötterna ca 1 cm, smörj en ugnsform lägg ut skivorna av rotsaker och ringla över rikligt med olja, salta lätt.
Grilla rotsakerna i 200 grader i ca 20 minuter tills de är nästa mjuka.
Chevrén skärs i ca 2 cm räkna med minst 2 skivor per portion och portionera ut den jämt över rotgrönsakerna och ringla över honungen och grilla allt i ca 10 minuter.
Skölj babygrönkålen/Rucolan och hacka valnötterna och strö det över rotsakerna och Chevrén – färdigt att avnjutas