Kramad Grönkål

Grönkål (1 påse)
Olivolja eller Rapsolja (1-2 msk)
Avokado (1-2 st)
Citron (½ citron)
Flingsalt (en nypa)
Svartpeppar

Jag har inga exakta mått utan gör det på känn, allt beroende på hur stor avokadon och citronen är samt hur mycket grönkål man har.
Skölj och riv bort bladen från stammen och fördela bladen i mindre bitar.
Mosa avokado i lite olja i en skål och pressa över lite färskpressad citronsaft och lägg i grönkålen. Rör om och strö över lite flingsalt samt lite nymald svartpeppar, sedan är det bara att krama in avokadoröra i grönkålen.
Ät den som den är med lite parmesanost eller blanda i råa eller ugnsrostade grönsaker i.
Idag hade vi lite gurka, paprika och sockerärtor i och hade salladen som tillbehör istället för potatis.

Gott att blanda är lite torkade tranbär och hackade valnötter

Gör en stor satts och spara en del i kylskåpet för den blir bara godare ju längre den står.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *