Matmuffins med cheddarost
6 stora eller 8 mindre
2 dl polenta (majsmjöl)
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 ägg
2 dl filmjölk eller naturell yoghurt
75 gr smält, avsvalnat smör eller margarin
3 msk honung
1 purjolök, skuren i tunna skivor (ta med det gröna)
1 dl grovhackade gröna oliver
150 gr grovriven cheddarost
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål och ställ åt sidan.
Vispa ägget, blanda i filmjölken och honungen och rör om.
Gör en fördjupning i de torra ingredienserna. Rör ner mjölkblandningen tillsammans med löken, oliverna och osten. Rör om tills smeten är ordentligt blandad och fördela sedan smeten upp till kanten i muffinsformar.
Grädda i 200 grader cirka 25–30 minuter och något kortare för mindre muffins.