Friséns Kycklingpaj med smak av tacos
Pajdeg
125 gr smör
3 dl Vetemjöl
1½ kallt Vatten
Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa eller skär smöret i mindre bitar och nyp ihop mjöl och smör för hand mixa i matberedare till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och mixa/blanda till en smidig deg.
Låt vila minst 30 min i kyl.
Tryck ut degen tunt i en form (ca 23-25 cm i diameter) gärna med löstagbar botten. Låt stå i kyl ca 30 min. Spara lite av degen till ”gallret” ovan på pajen
(Går lika bra med köpt färdig pajdeg)
Värm ugnen till 225°. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning:
2-3 blad (stora) Mangold
150 gr Riven ost typ Texmex/Taco
½ bruk majskorn
1 stor Röd paprika
2 st Ägg
1½ msk Vispgrädde
1½-2 dl Guldfågeln Tacokyckling
5-10 cm Purjolök
Strimla färska grönsakerna
Strö hälften av osten i botten av pajen, strö över grönsakerna jämt över osten strö över resten av osten. Fördela kycklingen (behöver inte vara tinad) och majsen jämt över pajen.
Vispa upp äggen och vispgrädde och häll det över fyllningen i pajen, spara 1-2 tsk av blandningen för att pensla pajen med.
Kavla degen du sparat tunt och skär till ca 1 cm breda strimlor och gör ett galler över pajen och pensla över degen.
Grädda pajen i 225° i ca 20 min. eller tills den är gyllenbrun.
Servera en god sallad till
Fantastisk god (men fuskade med färdiggjord pajdeg)!
Även jag gör det ibland när jag är lite lat, då är färdiga pajdegar perfekta 🙂