Timjan Fisk
400 gr Vit fisk fryst eller färsk (jag föredrar torskrygg)
1 kruka färsk timjan
400-600 gr Crème Fraiche (kokbar)
Salt & Peppar
margarin/smör/olja till formen
Ev. lite Gurkmejan
Lägg fisken i en ugnsfast form som är smord, krydda med lite salt & peppar och den finhacka timjanen, täck fisken med Crème Fraichen. Jag brukar ibland blanda i lite Gurkmejan i Crème Fraichen för att få lite färg på rätten.
In i ugnen i 200 grader i ca 20-40 min beroende på om fisken är fryst eller färsk och om man använder portionsbitar eller hela ”block”, man får känna sig fram med en gaffel om fisken är färdig.
(Vissa Crème Fraiche sorter kan skära sig med ”fisksaften” som gör att det inte alltid ser så gott ut men det är lika gott ändå)
Serveras med pressad eller kokt potatis och färska tomater.
En god variation på denna fisk är att byta ut timjan mot basilika