Örtbiffar med chèvrecrème
4 port
300 g nötfärs eller fryst quornfärs
4 msk ströbröd
1 ½ dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
½ dl hackade färska örter
1 tsk fransk senap
1 ägg
1 ½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
Röra:
100 g getost – chèvrè
2 msk olivolja
Tillbehör:
Lättstekta grönsaker med rostade sojabönor
Tina färsen. Blanda ströbröd och grädde.
Skala och finhacka vitlöken.
Blanda färsen med ströbrödsblandningen, vitlök, örter, senap, ägg, salt och peppar till en jämn färs.
Forma till 8 jämna biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min. på varje sida.
Mosa osten och blande med oljan. Servera biffarna med getost-röran och lättstekta grönsaker. Strö över rostade sojabönor