Vanilj/citron kaka

Pajskalet:
150 gr Smör eller margarin
11/4 dl Strösocker
1 st Ägg
3 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver

Fyllning:
2 dl Gräddfil
1 st Ägg
1 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker (kan bytas mot rivet skal av 3 citroner)

På bilden är kakan smaksatt med citronen

Pajdegen:
Blanda matfettet, socker och ägget till en vit pösig massa. Blanda sedan i mjöl och bakpulver, tryck ut degen i en pajform. (OBS! degen skall vara kladdig).

Fyllningen:
Vispa ihop, strösocker och äggen med smaksättningen blanda i gräddfilen med rörande och häll i pajformen.

Grädda i 200° grader i 15-20 minuter tills den har fått fin färg. Fyllningen skall fortfarande vara lite kladdig.
Denna kaka blir godare om den får stå något dygn, man kan även äta denna som efterrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *