Vanilj/citron kaka
Pajskalet:
150 gr Smör eller margarin
11/4 dl Strösocker
1 st Ägg
3 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
Fyllning:
2 dl Gräddfil
1 st Ägg
1 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker (kan bytas mot rivet skal av 3 citroner)
På bilden är kakan smaksatt med citronen
Pajdegen:
Blanda matfettet, socker och ägget till en vit pösig massa. Blanda sedan i mjöl och bakpulver, tryck ut degen i en pajform. (OBS! degen skall vara kladdig).
Fyllningen:
Vispa ihop, strösocker och äggen med smaksättningen blanda i gräddfilen med rörande och häll i pajformen.
Grädda i 200° grader i 15-20 minuter tills den har fått fin färg. Fyllningen skall fortfarande vara lite kladdig.
Denna kaka blir godare om den får stå något dygn, man kan även äta denna som efterrätt.