Potatissallad Frisénsspecialare

 (Detta recept är ju gjort på en höft men detta är uppskattat på vad jag använda till 3 portioner)

10 st små färsk potatis
5 st Rädisor
4 st salladslökar
8 st små tomater (typ körsbärstomater, baby plommontomater)
8 st hela sockerärtor
½ påse sallats mix ( med ex .grön sallat, rucola, rödbladig sallat, tatsoi.)
½ kruka dill

Dressing
4 msk Rapsolja
1,5-2 msk vitvinsvinäger
1 msk Balsamvinäger (helst vit)
½ msk vatten
½ msk Dijonsenap
ev. 1 vitlöksklyfta
Salt & peppar

Skrubba och halvera färskpotatisen och koka dem.
Medan potatisen kokar finstrimla salladslöken både det vita & gröna på löken.
Skär rädisorna i skivor, skär sockerärtorna i mindre bitar, halvera tomaterna.
Blanda till dressingen, vill man ha lite vitlöksmak kan man riva ner en liten vitlöksklyfta. Smaka av med lite salt och peppar.
Lägg att i en skål och till sätt salladen, när potatisen koka klart häll av vattnet och lägg i skålen.
Klipp över dillen och häll på dressingen och blanda väl.
Klart för servering!
Gott till grillat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *