Vildsvinsgryta

3-4 port
ca 600 gr grytbitar av vildsvin
1 tsk Kockens superkrydda med kanel, kardemumma & ingefära 
1,5 tsk torkad timjan
1,5 dl outspädd svartvinbärsdryck typ BOB
2 msk viltfond 
1 msk kinesisk soya
2-3 dl vispgrädde 
1 gul lök
3 morötter
1/2 dl torkade tranbär
Vatten
Ev lite maizenamjöl redning

Hacka löken och skala och skär ner morötterna i mindre bitar. 
Bryn grytbitarna tillsammans med löken, krydda med kryddorna, lägg i morötterna och slå på vatten så det täcker köttet och morötterna.
Häll i de övriga ingredienserna utom grädden och maizena och rör om.
Låt det småkoka på svag värme under lock i ca 1 timme eller tills köttet är mört, rör om då och då.
Häll i 2 dl grädden och låt koka upp tycker du såsen är för tjock slå på mer grädde eller är den för lös red av med maizena.

Servera med ris eller potatis 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *