Vildsvinsgryta
3-4 port
ca 600 gr grytbitar av vildsvin
1 tsk Kockens superkrydda med kanel, kardemumma & ingefära
1,5 tsk torkad timjan
1,5 dl outspädd svartvinbärsdryck typ BOB
2 msk viltfond
1 msk kinesisk soya
2-3 dl vispgrädde
1 gul lök
3 morötter
1/2 dl torkade tranbär
Vatten
Ev lite maizenamjöl redning
Hacka löken och skala och skär ner morötterna i mindre bitar.
Bryn grytbitarna tillsammans med löken, krydda med kryddorna, lägg i morötterna och slå på vatten så det täcker köttet och morötterna.
Häll i de övriga ingredienserna utom grädden och maizena och rör om.
Låt det småkoka på svag värme under lock i ca 1 timme eller tills köttet är mört, rör om då och då.
Häll i 2 dl grädden och låt koka upp tycker du såsen är för tjock slå på mer grädde eller är den för lös red av med maizena.
Servera med ris eller potatis