Kyckling med asiatisktouch
2 portioner
300 g kycklingfilé
1 ägg
2 msk Sesamfrön
1 msk olja
Salla
10 cocktailtomater (flera färger för att få gott för ögat)
1 avokado
½ rödlök
½ färsk eller 1 dl tärnad fryst mango
2 msk hackad blad persilja
1/2 påse bland sallad
50 gr färska böngroddar eller solrosskott
½ kruka koriander (kan uteslutas)
Dressing
½ tsk socker
2 tsk risvinsvinäger
2 tsk fisksås
2 tsk sesamolja
1 msk rapsolja
½ röd hackad chili
1 tsk lime saft
Strimla kycklingen i ca 1,5-2 cm strimlor. Pensla med ett upp vispat ägg och vänd dem i sesamfrön,
Dela tomaterna i halvor, skär avokadon i bitar, skiva löken tunt, tärna mangon. Blanda med den hackade persiljan och salladen, strö över groddarna.
Rör ihop dressingen.
Stek kycklingen i lite olja.
Häll dressingen över salladen eller servera den brevid.