Choklad & Hallon rulltårta
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk Kakao
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk eller vatten
2 msk Frystorkade hallon (jag brukar använda Dr Oetker frystorkade hallon, är det hela hallon smula ner dem i mindre bitar)
Lite strösocker till att ha på utsidan av rulltårtan
Fyllning
ca 2 dl Hallonsylt
ca 4 msk Riven kokos (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 250˚C.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm (för 20 bitar).
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner mjöl, bakpulver, kakaon och de frystorkade hallonen, sikta gärna ner mjölet i äggsmeten.
Tillsätt vätskan (blir godast med mjölk) och vispa till en jämn smet.
Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Strö lite strösocker jämt över kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på, man kan pensla lite kallt vatten på bakplåtspappret så släpper det lättar.
Bred ut hallonsylten i ett jämnt lager på den varma kakan och strö över kokosen.
Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Låt rulltårtan svalna i papperet med skarven nedåt.