Mustig köttfärssoppa
3-4 port
100 gr Köttfärs eller blandfärs
4 Morötter (gärna olika färger)
1 stor Palsternacka
1 dl Finskuren vitkål
1 Spetspaprika (går även bra med vanlig paprika)
1 gul lök
ca 10 cm Purjolök (den gröna biten)
500 gr Passerade tomater
2 msk Italiensk kalvfond (Touch of Taste)
2 msk Grönsaksfond (Touch of Taste)
1 st Grönsaksbuljong tärning
10-15 korn Hel Vitpeppar
1,5 tsk Franska örter (Santa Maria)
Salt
7 dl Vatten
Skär grönsakerna i mindre bitar, hacka den gula löken och fräs den ihop med köttfärsen.
Slå på de passerade tomaterna, vattnet , fonden och buljongtärningen, lägg i grönsakerna utom purjolöken, paprikan och hälften av vitkålen. Krydda med Franska örter och vitpepparn (se smarta tips och använd tesilen till pepparkornen).
Låt koka på medelstarkvärme tills grönsakerna är nästan så mjuka eller så mjuka som du vill ha dem, godast om de är al dente. Häll i purjolöken, vitkålen & paprikan och låt de koka med en lite stund men låt dem fortfarande vara lite krispiga. Späd ev med lite mer vatten om du tycker den är för tjock och smaka av med lite salt.
För att få soppan så mörk som den är på bilden använd en lila morot då blir soppan mörkare