Friséns klara Köttfärssoppa
300 gr Köttfärs
1 st Gul lök
1 dl Vitkål
1 st Morot (medelstor)
1 st Palsternacka
1 dl Kålrot
3-4 blad Mangold
2 st Grönsaksbuljong tärningar
1 st Köttbuljong tärning
½ tsk Chiliflaks
½ msk hela svartpepparkorn
½ msk Kryddpepparkorn
½ msk Santa Maria Chicken & Steak (kvarn) krydda
2 st Lagerblad
1½-2 l Vatten
Ev. Salt och mald svartpeppar
Strimla grönsakerna, fräs köttfärsen i lite smör i en tjockbottnad kastrull slå på över grönsakerna men spara Mangolden och slå på vatten så det täcker allt med råge.
Lägg i buljongtärningarna, lägg alla kryddorna i en te-kula och lägg i kastrullen.
Låt allt koka utan lock tills grönsakerna är mjuka på medelstark värme (tiden beror lite på hur stora grönsaksbitarna är), lägg i den strimlande Mangolden och låt allt koka på svag värme i ca 2-3 min.
Fiska upp te-kulan med kryddorna och smaka av med salt och svartpeppar