Skagentårta

Kan med fördel göras i ordning kvällen innan, dekorera den precis innan den serveras.

BOTTEN
200 g kavring
75 g smält smör (eller margarin)

FYLLNING
200 g cream cheese
250 g kesella
3 msk färskriven pepparrot
300 g skalade hackade räkor
150 g hackade kräftstjärtar
0,5 dl finklippt dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar

DEKORATION
50 g stenbitsrom
dillvippor
ev några räkor eller kräftstjärtar

Mixa kavringen i en matberedare och till smulor, smält smöret och blanda kavringsmulorna till en deg. Tryck ut degen i en pajform eller liknande helst med löstagbar botten.
Ställ kallt minst en timme.
Blanda grejorna till fyllningen ordentligt och fördela den över botten, låt den stå svalt i ett par timmar eller helst över natten. Dekorera och servera!
Supergod brytning med pepparrot, kalasgod faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *