Frisses fisk
(2 port)
300 gr Rödspätta
1/2 st Gul lök
1 msk Hackad Dill
1 msk Hackad Persilja
1 msk Hackad Gräslök (går även bra med det gröna av purjolöken)
2,5 dl Vatten
1 st Fiskbuljongtärning
2 dl Matlagningsgrädde
Salt & Vitpeppar
Ev. lite fiskfond (typ Knorr)
Koka upp vatten, buljongtärning och kryddgrönt och den hackade gula löken. Lägg i fiskfiléerna och låt dem koka på svag värme under lock tills filéerna är vita ca 5-6 min. Lyft upp filéerna med hålslev och red buljongen med grädde och ev. lite mjöl. Lägg i fisken igen och låt dem bli varma. Smaka av med lite peppar och salt. Man kan ev. sila buljongen först om man inte vill ha med löken och de kryddgrönta.
Serveras med potatis och sallad.