Kalvfärsbiffar

ca 500 g kalvfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk timjan
1/2 tsk paprika
1 pkt ICAs Chevré ost (färskost)
2,5 dl vispgrädde
Kalvfond
ca 150 gr champinjoner

Blanda ströbröd, kryddorna och vatten, låt det svälla ca 2 minuter.
Blanda ner kalvfärsen och låt stå (minst 30 min) och dra åt sig smakerna från kryddorna.
Forma köttfärsen till biffar, gör en grop lägg i en klick med chevre ost i mitten (ca 1/2-1 tsk) och forma dem till en jämn biff igen och stek dem på båda sidorna.
skiva champinjonerna och bryn dem tillsammans med biffarna slå på vispgrädden och kalvfonden och låt det koka ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *