Falukorvsgratäng med äpple, pepparrot och senap
2-3 port
ca 400 gr Falukorv
ca 5-10 cm purjolök
1 msk senap
1 tsk riven pepparrot (eller den på tub)
4 dl Grädde (gärna vispgrädde)
1 del riven parmesanost
4-5 stora potatisar
1 äpple (syrligt)
Blanda grädden, senapen och pepparroten i en skål.
Skala och skiva äpplet och potatisen tunt, skiva falukorven, skär tunna skivor med purjolök mängd efter smak och riv pepparroten och parmesanosten
Varva korven, äpplet, purjolöken, parmesanosten och potatisen i smord ugnsform, avsluta med potatis, slå på gräddblandningen och avsluta med ett lager parmesanost.
Grädda allt i ugnen på 225 gr tills potatisen är mjuk ca 40-50 min (tiden beroende på tjockleken på potatisen)