Pepparkakspannakotta
1 dl mjölk
4 dl vispgrädde
3/4 dl gelesocker
2 tsk pepparkakskrydda
Blanda mjölk, grädde och peppakakskryddan i en kastrull och rör tills den börjar bubbla häll i gelesocker och låt det koka upp och koka i en 1/2 minut.
Häll upp i skålar eller glas och kyl dem i kylskåpet tills de stelnat.
Granatäpple såsen
Kärna ur granatäpplekärnorna av 3/4 granatäpple och lägg dem i en kastrull, tillsätt 1/2-1 dl vatten och koka på svag värme under lock i ca 10 min.
Häll upp allt i en sil över en bunke så du samlar upp vätskan, mosa kärnorna så gott det går.
Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt ½-1 tsk gelesocker och låt det koka upp, ställ granatäpple såsen på svalning och häll den över pannacottan och ställ in i kylskåpet.
Innan servering dekorera med de resterande kärnorna från granatäpplet och lite grov krossade pepparkakor