Stekt strömming i ugn

5-6 portioner
Hemmagjort ströbröd
Blad persilja
ca 32 Strömmingsfiléer
1 citron
Smör/margarin
1-2 tsk Citronpeppar
Salt

Fördelen att steka strömmingen i ugnen är att du slipper stekt strömmingslukten.
Jag gör alltid ströbrödet själv av hårt bröd av falu rågrut och havrebröd, jag mosar det så gått det går för hand och kör sedan lite i taget till ett ströbröd liknande storlek. Det gör inget om det är något grövre än köpt ströbröd det behöver vara ca 2 dl, riv ner lite citronskal i ströbrödet strö över citronpepparn och blanda väl (jag brukar göra större mängd och spara det som blir över, då det även gott till annan panerad fisk).
Hacka/klipp persiljan i mindre bitar
Lägg ut strömmingen på en skärbräda och salta lite grann, strö över persiljan och lägg ihop dem 2 och 2, vänd dem i ströbrödet
Lägg dem på en plåt med smörat bakplåtspapper och klick över lite smör på varje par av strömmingsfiléer och grädda dem i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min. eller tills de är klara (tiden i ugnen beror ju lite på hur stora filéerna är).

Serveras med inlagd gurka och potatismos

Ströbrödet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *