Fisk

Stekt strömming i ugn

5-6 portioner
Hemmagjort ströbröd
Blad persilja
ca 32 Strömmingsfiléer
1 citron
Smör/margarin
1-2 tsk Citronpeppar
Salt

Jag gör alltid ströbrödet själv av hårt bröd av falu rågrut och havrebröd, jag mosar det så gått det går för hand och kör sedan lite i taget till ett ströbröd liknande storlek. Det gör inget om det är något grövre än köpt ströbröd det behöver vara ca 2 dl, riv ner lite citronskal i ströbrödet strö över citronpepparn och blanda väl (jag brukar göra större mängd och spara det som blir över, då det även gott till annan panerad fisk).
Hacka/klipp persiljan i mindre bitar
Lägg ut strömmingen på en skärbräda och salta lite grann, strö över persiljan och lägg ihop dem 2 och 2, vänd dem i ströbrödet
Lägg dem på en plåt med smörat bakplåtspapper och klick över lite smör på varje par av strömmingsfiléer och grädda dem i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min. eller tills de är klara (tiden i ugnen beror ju lite på hur stora filéerna är).

Serveras med inlagd gurka och potatismos

Ströbrödet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *