Fläskfilé eller kycklingfile med ädelostsås
4 pers.
500gr Fläskfilé eller kycklinglårfilé/kycklingfilé
3 st Schalottenlök (kan byta till 1/2 gul lök)
3 msk Paprikapulver
ev. lite svart peppar (eftersmak)
3 dl Grädde
Ädelost (efter smak)
Även gott att steka med lite champinjoner innan man häller på grädden ( mängd efter tycke & smak)
Strimla fläskfilén/kyckling, bryn köttet samt pudra över paprikapulver och ev svartpeppar, lägg till hackade schalottenlöken, rör om och stek den tills den är genomskinlig, häll i grädden samt smula i osten (efer smak, jag brukar ta ca 70-80 gr) och låt små koka tills osten löst sig.
Servera med ris, pressad potatis eller klyftpotatis och grönsallad
Önskar veta hur mkt ädelost du tar till receptet och om ädelosten är på tub eller i fast form? Mvh
Jag brukar ta ca 70-80 gr, brukar smakar av såsen så det blir lagom mycket smak av ädelosten. Vill man ha mer smak så är det bara att ha i mer. Det funkar med tub men jag tycker fasta osten ger mer smak.