4 pers.
500gr Fläskfilé eller kycklinglårfilé/kycklingfilé
3 st Schalottenlök (kan byta till 1/2 gul lök)
3 msk Paprikapulver
ev. lite svart peppar (eftersmak)
3 dl Grädde
Ädelost (efter smak)
Även gott att steka med lite champinjoner innan man häller på grädden ( mängd efter tycke & smak)
Strimla fläskfilén/kyckling, bryn köttet samt pudra över paprikapulver och ev svartpeppar, lägg till hackade schalottenlöken, rör om och stek den tills den är genomskinlig, häll i grädden samt smula i osten (efer smak, jag brukar ta ca 70-80 gr) och låt små koka tills osten löst sig.
Servera med ris, pressad potatis eller klyftpotatis och grönsallad
Anna
7 december, 2021 at 03:57Önskar veta hur mkt ädelost du tar till receptet och om ädelosten är på tub eller i fast form? Mvh
Yvonne
7 december, 2021 at 13:34Jag brukar ta ca 70-80 gr, brukar smakar av såsen så det blir lagom mycket smak av ädelosten. Vill man ha mer smak så är det bara att ha i mer. Det funkar med tub men jag tycker fasta osten ger mer smak.