Fågel, Fläskkött

Fläskfilé eller kycklingfile med ädelostsås

4 pers.

500gr Fläskfilé eller kycklinglårfilé/kycklingfilé
3 st Schalottenlök (kan byta till 1/2 gul lök)
3 msk Paprikapulver
ev. lite svart peppar (eftersmak)
3 dl Grädde
Ädelost   (efter smak)
Även gott att steka med lite champinjoner innan man häller på grädden ( mängd efter tycke & smak)

Strimla fläskfilén/kyckling, bryn köttet samt pudra över paprikapulver och ev svartpeppar, lägg till hackade schalottenlöken, rör om och stek den tills den är genomskinlig, häll i grädden samt smula i osten (efer smak, jag brukar ta ca 70-80 gr) och låt små koka tills osten löst sig.

Servera med ris, pressad potatis eller klyftpotatis och grönsallad

2 Comments

  1. Önskar veta hur mkt ädelost du tar till receptet och om ädelosten är på tub eller i fast form? Mvh

    1. Jag brukar ta ca 70-80 gr, brukar smakar av såsen så det blir lagom mycket smak av ädelosten. Vill man ha mer smak så är det bara att ha i mer. Det funkar med tub men jag tycker fasta osten ger mer smak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *