Glasstårta med Choklad & Hallon
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
½ påse Frystorkade hallon (jag brukar använda Dr Oetker frystorkade hallon)
½ påse Mörk choklad (jag brukar använda Odense Chokladknappar 150 gr)
2-3 msk Chokladsås
½ påse Krokant 75 gr
Citronmeliss
Färska hallon
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölk vispa lite till så det blandar sig väl.
Hacka den mörka chokladen och blanda i tillsammans med de frystorkade hallonen (har man hela frystorkade hallon smulla dem i mindre bitar) och krokanten rör om väl så det blandar sig väl. Häll över chokladsåsen och rör om lite så glassen blir lite melerad.
Häll över glassen i en form (jag brukar använda en sockerkaksform) och frys den i minst 6 timmar.
Ta fram glasstårtan en liten stund innan så den hinner tina lite så du får den ur formen, garnera med hallon & citronmeliss efter smak