Kanel & äppelrulltårta
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk eller vatten
Kanel
Lite strösocker till att ha på utsidan av rulltårtan
Fyllning
ca 2 dl äppelmos
Sätt ugnen på 250˚C.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm (för 20 bitar).
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl och bakpulver, sikta gärna ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt vätskan (blir godast med mjölk).
Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Bland strösocker och lite kanel och strö jämnt över kakan. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på, man kan pensla lite kallt vatten på bakplåtspappret så släpper det lättar.
Strö över lite kanel på kakan och bred ut äppelmoset i ett jämnt lager på den varma kakan. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Låt rulltårtan svalna i papperet med skarven nedåt.