Tårta på en halvtimme
10-12 bitar
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
0,5 dl strösocker
Fyllning
5 dl vispgrädde
2 dl rabarberkompott eller mosade bär/sylt beroende på hur söt du vill ha tårtan
Hallon eller blåbär funkar bra
Dekoration
0,5 liter jordgubbar
Vispa ägg och socker riktigt poröst, blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm., bred ut smeten jämnt och grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.
Strö över lite strösocker på ett nytt bakplåtspapper och vänd över botten på det, ta av papperet som botten bakats på och låt svalna under handduk.
Vispa grädden, blanda hälften av grädden och det du ska fylla tårta med. Dela botten i två delar, bred på blandningen ena med sockersidan uppåt och lägg den andra ovanpå.
Bred ut/spritsa grädden på toppen och dekorera med jordgubbar.