Chokladgodis
250 g Mörk blockchoklad (går bra med ljus eller hälften hälften)
6-7 dl Müsli med eller utan torkad frukt
Vill man kan man även ha i istället för Müsli, variationen är endast begränsad av din fantasi
2 dl Kärnfria russin
2 dl Fikon i små tärningar (torkad eller färsk)
100 – 150 gr Skållad, grovt hackad sötmandel
100 – 150 gr Rostade nötkärnor
Bryt chokladen i bitar direkt ner i en skål. Ställ den över en kastrull med hett vatten och låt chokladen smälta.
Gör i ordning önskad fyllning. Minska ner på müsli om du har i nötterna eller den torkade frukten (Obs! använder du dig av färska fikon så blir godiset inte lika hållbart utan bör ätas inom de närmsta dagarna), fyll ev. på med müsli om blandningen verkar lös efter det du har fyllt på med nötterna eller frukten. Blanda ner fyllningen i chokladen.
Rör bara så mycket att allt blir blandat. Rör man för mycket kan chokladen sockra sig.
Häll upp blandningen på ett oljat folie ark och bred ev. ut den lite med en stekspade eller fördela blandningen i små pappersformar.
Låt godiset stå kallt att stelna. Bryt godiset som stelnat på folie i små bitar.