Ungersk Gryta
(4-5 port)
600 gr Innan- eller ytterlår av nötkött
2 msk Smör el Margarin
1 tsk Salt
2-3 tsk Paprikapulver
2 dl Vatten
4 Gula lökar
1-2 Röda paprikor
2 msk Tomatpuré
2 kryddmått Kummin
1 Vitlöksklyfta
1 dl Gräddfil
11/2 msk Vetemjöl
Skiva och strimla köttet och stek det i en del av matfettet, lägg i köttet i en gryta. Smaka av med salt och paprika strö över mjölet och blanda om, häll på vattnet. Grovhacka löken och bryn den i resten av fettet, skär paprikan i små bitar och blanda lök och paprikan med köttet. Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpurén och kumminen. Låt grytan koka under lock i 30-40 min.
Rör ner gräddfilen och låt grytan bli varm.
OBS den får inte koka eftersom gräddfilen lätt skär sig.