Biffwok med bambuskott och paprika
0.5 kg Biffkött, Lövbiff även gott med oxfilé eller ryggbiff.
1 tsk färsk ingefära, riven
2 klyfta vitlök, riven
1 st köttbuljongtärning
5-6 msk mörk sojasås
4-5 msk ostronsås
5-6 msk vatten
3 msk Maizena (majsstärkelse), utrört i 5-6 msk vatten
2 msk sesamolja
3-4 msk matolja
1 burk bambuskott
Ca 10-15 cm purjolök
1-2 Gröna paprikor ev den ljusgröna Sivri paprikan
100 gram färska champinjoner, skivade
Börja med att strimla köttet i så tunna skivor som möjligt, lite lättar att få tunna skivor mo det är lite halvfruset. Riv färsk ingefära och vitlöken. Strimla purjolöken och paprikan tunt, använder du Sivri paprikor räcker det med att skiva dem tunt. Låt bambuskotten rinna av sen stund i en sil/durkslag, vill man kan man strimla bambuskotten till så de blir lite tunnare.
Stek/woka champinjonerna på hög värme i lite av matoljan och tag sedan upp dom. Stekköttet i resten av oljan tillsammans med den rivna vitlöken och ingefäran, häll i sojasåsen
Häll på vattnet, ostronsåsen och buljongtärningen, när det kokat upp lägger du i de strimlade grönsakerna och champinjonerna och låt det puttra 2-3 minuter.
Den större ängden i de olika vätskorna gör att det blir mer sås, skulle såsen få koka lite för länge så den blir för tjock späd med lite mer vatten.
Serveras med ris eller nudlar.