Italiensk Kalvgryta

(4-5 port)
Ca 1 kg kalvkött el. fläskkött tex. bogbladsstek
Vatten
2 tsk Salt per liter vatten
8 Vitpepparkorn
4 Kryddpepparkorn
1 Lagerblad
2 Morötter
1 liten knippa Persilja
1 burk Hela champinjoner
1 buljongtärning
10 st små lökar

Sås:
11/2 msk Smör eller margarin
21/2 msk vetemjöl
5 dl Buljong (Det som köttet kokat i)
1-2 Äggulor
Salt
Peppar
Citronsaft

Lägg köttet i en gryta, häll över vatten så mycket så det täcker köttet. Låt koka upp och skumma väl. Tillsätt kryddorna, buljongtärningen och morötterna skurna i mindre bitar. Koka köttet sakta under lock i ca 1-11/2 tim eller tills köttet känns mört. Låt de skalade lökarna och champinjonerna koka med de sista 10 min.

Såsen:
Fräs matfettet och mjölet i en kastrull tillsätt buljongen från köttet och låt koka i 3-4 min. Tag av kastrullen från värmen och rör i 1 eller 2 äggulor, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Nu får inte såsen koka mera, utan håll den varm spå svag värme medans du skär köttet och lägger upp det i en karott tillsammans med grönsakerna häll såsen över alltsammans. Serveras med kokt potatis och någon annan kokt grönsak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *