Räksallad
ca 4 portioner
400 gr skalade räkor
1 cosmopolitansallad
70 gr färsk spenat
2-3 morötter
2 avokador
150 g sockerärtor
1 citron, i klyftor
4 ägg
Dressingen
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
2 tsk dijonsenap
1 klyfta vitlök, riven
2 dl Rapsolja
0,5 dl hackad gräslök eller ramslök
salt
vitpeppar
Dressingen
Koka ägget i exakt 3 minuter och kyl av i kallt vatten snabbt, skala och mosa i en skål. Tillsätt vinäger, senap och vitlök, tillsätt oljan lite i taget och vispa kraftigt till det blir en krämig dressing. Smaka av med salt och vitpeppar och rör till sist i gräslök/ramslöken.
Hyvla med morötterna tunt med en potatisskalare moroten, skiva sockerärtorna på längden, skala och skiva avokadon.
Lägg upp sallad och spenat och på den hyvlad morot, sockerärtor och avokadoskivor. Toppa med räkorna och ringla dressingen över. Servera med citronklyftor och ägghalvor.