Kål- & Rotsaksallad
Vitkål
Blomkål
Grönkål
Svartkål
Morot
Rödbeta (går även bra med gulbetor eller polkabetor)
Dressing:
Rapsolja
Vitvinsvinäger eller champagnevinäger
Salladskrydda eller Santa Marias Örtagård
Här ar jag inga exakta mått eftersom jag gör salladen på en höft, man kan utesluta det man inte har eller inte tycker om. Denna sallad är mycket mättande och man kan ha den som tillbehör eller istället för potatis, ris och pasta.
Strimla de råa vitkålen, grönkålen, svartkålen, skär blomkålen i mindre bitar. Lägg allt i en durkslag och skölj dem i kallt vatten.
Skala och hyvla med potatisskalare moroten och rödbetan blanda salladen i en skål.
Blanda ihop dressingen, prova dig fram så du får en smak som passar dig. Häll över salladen och blanda in dressingen i salladen.
Jag brukar gör en större sats eftersom salladen blir godare ju längre den står.